PEKİ, NEREYE VE KİME DOĞRUDUR bir kadının yatağındaki(!) GÜRÜLTÜYSE KELİMELER?

9 Haziran 2010 Çarşamba

29. İstanbul Kitap Fuarı "TÜYAP" Tarihleri Belli Oldu

Kitaplarla olan dostluk gibisi yok. Elbette bir insanın yerini alamazlar ancak kimi zaman her şeyden daha yakındırlar bize. Sessizliğimizi, sevinçlerimizi, korkularımızı, kısaca yaşama dönük her türlü duygumuzu içten içe paylaşırız kitapların sayfasında. Bir cümle ve belki bir şiir dizesidir kapılarımızı açan ya da tamamlayamadığımız her cümlenin başında aklımıza ve kalbimize dokunan tek bir kelime bile yetebilir zamanın koridorlarında dolaşmamız için...

Anlatmak için sabırsızlanan ruhum böyle zamanlarda hiçbir anlama yetişemez ne tuhaf. İçimdeki coşku yüzümü güldürür yazarken, gözlerim dolar. Sanki muhteşem bir haber almışçasına kocaman dalgalar yerleşir dudak kenarlarıma. Güzel gülümsemeler... İnsan kitaplığına bakarken rahatlar mı? Defalarca gördüğü kitap isimlerini hep aynı heyecanla yeniden ezberletir mi zihnine? Okuyamadıklarını ya da bir türlü fırsatını bulup da eline almadığı kitaplarını gördüğünde, haksızlık duygusuyla karşı karşıya gelir mi? Bütün bu soruların karşısında “ben” duruyorum. Daha nice soru sıralayabilirim size.

28. İstanbul Kitap Fuarı’nın iki gününe gidebilme fırsatım olmuştu. Elbette hafta içi olan zamanlarda da orada olmayı isterdim ancak iş saatleri ve fuarın kapanış saatleri neredeyse aynı zaman dilimine denk düştüğünden, hafta sonuyla yetinebildim. Yine de sevdiğim yazarların bazılarını görebilme ve ona yakın kitap alabilme şansını yakaladım. Saatlerce yayınevlerinin standlarını gezmek, kalabalığa rağmen o büyük kitaplıkta kaybolmak, her şeyi unutturuyor orada bulunduğunuz süre içerisinde.

Tüyap’tan alınan kitabın mutluluğu bir başka oluyor. Elinizde bir sürü yayınevinin birbirinden farklı torbalarıyla ve içinde sabırsızlıkla okumayı istediğiniz kitaplarla eve dönülen harika bir yolculuk yapıyorsunuz. Hele de dönerken yol boyunca teker teker aldığınız kitapların sayfalarına şöyle bir göz ucuyla da bakmak, inanılmaz keyifli. Mesafenin yorgunluğunu da bu şekilde atabiliyorsunuz. Laf aramızda hala Tüyap’tan alıp da bitirmediğim kitaplarım var. Araya başka başka kitaplar girdi. Yine de onlar okunacakları günü bekliyorlar. Unutmadım, aklımdalar.

Bu sene, 29.’su düzenlenecek olan İstanbul Kitap Fuarı, 30 Ekim – 7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi – Beylikdüzü’nde yine okurseverlerle buluşacak. Bu senenin Onur Yazarı Doğan KUBAN, teması ise “ İstanbul’u Yazmak”

Fuar için erken bir duyuru olabilir. Zaman içerisinde yeniden hatırlatacağım. Ben heyecanlandım sizi de bu heyecana ortak etmek istedim. Gönüllü bir işbirliği anlayacağınız.

Hatta bu heyecanımı bir şarkı hediyesiyle de anlatabilirim sizlere. http://fizy.com/s/1aijol 
İşte böyle olunca insanın başı telaşlanabiliyor ister istemez. 

Kim bilir belki de karşılaşırız orada herhangi bir kitap standında kitap sayfalarını karıştırırken…

Henüz çok fazla detay yok ama ilgilenenler http://www.istanbulkitapfuari.com/ sayfasından bilgi edinebilirler.

2 yorum:

  1. her zaman olduğu gibi oraya gitmek ve orada kendimi kaybetmek istiyorum...

    YanıtlaSil
  2. emeğine sağlık.

    YanıtlaSil