PEKİ, NEREYE VE KİME DOĞRUDUR bir kadının yatağındaki(!) GÜRÜLTÜYSE KELİMELER?

1 Mart 2011 Salı

Halk Böyle bir Destek(!) Vermiyor Sana Digitürk!

Dün gece bloglar teker teker kapanmaya başladı. Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot hakkında ‘kapatma kararı’ alan Digitürk, yayın hakları Lig TV’ye ait futbol maçlarını da gerekçe olarak gösterdi. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak gerçekten sinir bozucu. Şu dakika, bunları yazarken, benim blogumun da bugün yarın kapanacağı anı beklemek düşüncesi de beni kahrediyor. Ama elbette durum bireysel alınamayacak ve ne olursa olsun sessiz kalınmayacak kadar önemli. Çünkü bir şekilde sesimiz kısılmaya, ellerimiz ve zihinlerimiz körelmeye, mahkum bırakılmaya çalışılıyor. Sözde demokratik bir ülkede gün geçmiyor ki sansürün her türlüsüyle karşılaşmadan yaşayabilelim. Üreten beyinlere iktidarın soğuk kelepçeleri takılıp saçmasapan gerekçelerle insanların özgür hakları ellerinden alınıyor. Nereye kadar? Birgün parçası olduğunuz bu ticari zihniyet sizi de eline geçirene kadar mı? En yakınlarınızın, sevdiklerinizin başına akla hayale gelmeyecek işkenceler yapıldığında mı ya da kölesi olduğunuz birtakım araçlar elinizden alındığında mı? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılar, ticari kaygı içinde insani değerlerden vazgeçenler, insanı insan olmaktan ürkütecek hale getirdiklerinde mi mutlu olacaklar. Hani bir laf vardır, çok bilinen: " Bu dünya kimseye kalmaz, Sultan Süleyman'a bile kalmadı." diye, sizler, böyle devam ederse size mi kalacak sanıyorsunuz? Bu nasıl bir oyundur? Giderek son umutları da çalma yarışı içine mi girdiniz Türkiye ve gelecek yarınlar, yarınlarımız için?


Sabahtan beri herkesin haklı çığlığını okuyorum sosyal medayada. Yükselen seslerin -sizlere rağmen- olduğunu bilmek, gölgelerin içinde güneşin ve parlayan akılların cümlelerini okumak -ama öfkeli- yüreklendirici... 


Son birkaç yıldır ülkede meydana gelenler iyice çığrından çıktı. Dengeler bozuluyor ve bozulan dengeler içerisinde insani olan her şey de bozulmaya hızla devam ediyor. İnsanlar daha fazla "oysa" ve "keşke" demeye başladı. Lanet okuyanların sayısı da artıyor. Gündelik yaşamın kendi içindeki sıkıntıları, stresleri üzerine evimize gelip de bir nevi "oh be" diyeceğimiz dakikalar içinde, endişeler kök salmaya başladı. Düzen ve iktidar, zehirli bir sarmaşık gibi kalemlerimizi, okuduklarımızı, ele geçirmeye, sarmaya başladı. Beyinler kuşatılmış durumda! Sanata ve edebiyata, o en yaratıcı damarlara birer birer ket vurulmaya başlandı. Bundan böyle ne bekliyorsunuz ki bu koşullar içinde yaşamak zorunda bıraktığınız insanlardan? 


Anlamak istemiyorum. Anlamayacağım da! Bugün -henüz- kapatılmamış bu blogtan ve ulaşabildiğim her mecradan da konuşmaya, yazmaya devam edeceğim. 


Not: Aşağıda Digitürk'ün Dipnot.tv'ye göndermiş olduğu açıklamayı da okuyabilirsiniz. Tabii hâla engellenmediyseniz!!!



İşte Digiturk’ün açıklaması:
 “Tüm kamuoyunun bildiği üzere Digiturk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun  yaptığı ihale neticesinde yıllık 321 milyon dolar ödeyerek süper toto süper ligi maç yayın haklarını almıştır.
Yayın hakları Digiturk’e ve Lig TV’ye ait olan maçlar, bazı internet siteleri  tarafından  kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.
 Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.,
Son çare olarak yüce Türk mahkemelerine başvurulup  illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak her şeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile  birlikte blogspot’ta bazı bloglar’a da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu  problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan Google ve Blogspot’tur.
Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi yada kişilerle mücadelemiz devam edecektir.
Burada en komik cümle de sanırım " halkımızdan almış olduğumuz destekle" cümlesidir. Ben böyle bir destek vermiyorum sana DIGITURK!!!!













3 yorum:

  1. Digitürk'e abone olan bloggerlar aboneliklerini iptal edecekler mi acaba? Yoksa futbol aşkı mı galip gelecek?

    YanıtlaSil
  2. Arkadaslar tepkiler çok haklı ancak adres yanlış. Farklı mecralarda Digiturk'un ilgili blogların kapatılmasını istediği ancak Google ve Turk Telekom'un bunun yerine belli bir Ip'ye bağlı tüm blogspot kullanıcılarını kapattığı bilgisi mevcut. Evet eylemsiz kalmamalıyız ancak sorumluluk sahibi bloger'lar olarak tepkimizi doğru adres etmeliyiz...

    YanıtlaSil
  3. Türkiye de herkezin oluşturduğu halk yığınları varmış bilmiyordum.Ben onların halklarından değilim...Beyinler her dönem çeşitli sebeplerle çeşitli şekiller de kuşatılmıştır. Tarih boyunca.Ama o beyinler her zaman bir çıkış yolu bulmuş ve yeni düzen de bir şekilde yerlerini almış ve yeni bir düzenin kurulmasına katkıda bulunmuşlardır.Beyinler kuşatılabilir ama özgür düşünce ve kalemlerin özgürlüğü kısıtlanamaz.Dünyanın sonuna kadar kalemler yazmaya devam edecektir.Ayrıca bu bulogu kimse kapatamaz!.

    YanıtlaSil